Η υποχρεωτικότητα ...και οι παρενέργειές της

Όταν άρχισαν δειλά δειλά οι εμβολιασμοί στις αρχές του Φεβρουαρίου πρακτικά κανείς δεν φανταζόταν την κατάληξή τους. Εκείνο τον καιρό όλοι κατηγορούσαν τις κυβερνήσεις γιατί δεν επιτάχυναν τις διαδικασίες αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν αρκετά εμβόλια.

Οσο προχωρούσαν και αυξανόταν οι εμβολιασμοί άρχισαν να εμφανίζονται και οι αναμενόμενες σπάνιες αλλά υπαρκτές παρενέργειες κυρίως από το εμβόλιο της ΑΖ σε γυναίκες κάτω από τα 60 κατά κύριο λόγο με αποτέλεσμα όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να αποφεύγουν τους εμβολιασμούς σε άτομα μικρής ηλικίας. Εδώ, η κυβέρνηση που βιαζόταν να ανοσοποιήσει όσο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού ενόψει της τουριστικής περιόδου ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ το ίδιο αλλά συνέχισε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ορισμένες πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών με θρομβοεμβολές, που οδήγησαν σε θανάτους προβλήθηκαν ως συνήθως από τα ΜΜΕ που ψοφάνε για χτυπητές ειδήσεις, δημιούργησαν τις πρώτες ανησυχίες και τους πρώτους αντιεμβολιαστές που φοβήθηκαν και αποφάσισαν σε πρώτη φάση να περιμένουν λίγο ακόμα να δούν τις εξελίξεις. Ο σπόρος της αμφισβήτησης μπήκε εκείνο το διάστημα.

Μόλις έφτασε το καλοκαίρι και ο τουρισμός έγινε η πρώτη προτεραιότητα, ενθαρρυμένη η κυβέρνηση από το πείραμα του Ισραήλ αλλά και της Μ. Βρεττανίας νόμισε ότι ούτε οι μάσκες είναι απαραίτητες με αποτέλεσμα η μετάλλαξη Δέλτα να εξαπλώνεται από τα μέσα Ιουλίου σαν αστραπή κυρίως στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης και των νησιών αλλά και όχι μόνο σε αυτές. Το εμβόλιο της ΑΖ σχεδόν εξαφανίστηκε από τα εμβολιαστικά κέντρα ήδη από τον Ιούνιο αλλά τα ποσοστά των εμβολιασμένων άρχισαν να λαχανιάζουν παρά το ότι η ηλικία κατέβηκε στα 12! Λίγο οι διακοπές, αρκετά οι φόβοι και σταδιακά και η εξέγερση των αντιεμβολιαστών έφτασαν να ανοίγουν τα σχολεία την επόμενη Δευτέρα με ένα ποσοστό που μετά βίας περνάει το 55% αντί του 70% που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ένας στόχος ρεαλιστικός με τους ρυθμούς της άνοιξης και των αρχών του καλοκαιριού.

Ολη αυτή η ιστορία σε συνδυασμό με την ταχύτατη αύξηση των κρουσμάτων λόγω της θερινής κινητικότητας και χαλάρωσης αλλά και της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα δημιούργησαν ένα κλίμα μεγάλης ανησυχίας ενόψει της επιστροφής των τουριστών στα μεγάλα κέντρα και του ανοίγματος των σχολείων όπου τα ποσοστά των εμβολιασμένων παιδιών είναι ακόμα εξαιρετικά μικρά. Ηδη τα ποσοστά κάλυψης των ΜΕΘ Covid ξεπερνούν το 70% και των απλών κλινών Covid ξεπερνούν το 40% και η κυβέρνηση στον πανικό της μη θέλοντας να ξανακλείσει την οικονομία για όλους βρήκε ως λύση τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αρχίζοντας από τα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας και σιγά σιγά θα τον επεκτείνει και αλλού. Η ζωή των ανεμβολίαστων θα γίνεται σταδιακά πιο δύσκολη και πιο ακριβή όπως φαίνεται και όχι μόνο στην χώρα μας.

Το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι ακόμα πολύ υψηλό και κάποιοι σκέφτηκαν να ξεγελάσουν το κράτος με όποιον τρόπο βρίσκουν πρόσφορο. Ετσι ακούσαμε για ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ψεύτικα πιστοποιητικά νόσησης. Τα δεύτερα ελέγχονται με τα τέστ αντισωμάτων και εύκολα επαληθεύονται και ήδη η πρώτη περίπτωση, γιατρού παρακαλώ, εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας, για τα πρώτα βρέθηκε η πρώτη μαζική συρροή στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας και πάει στον εισαγγελέα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ευτυχώς έγινε αντιληπτό έγκαιρα διότι θέτει σε κίνδυνο υγιείς ανθρώπους που νοιώθουν ασφαλείς. Η τιμωρία θα πρέπει να είναι αυστηρή και παραδειγματική. Εκείνο που ξενίζει είναι ότι σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν υποστήριξε ούτε την υποχρεωτικότητα ούτε και την τιμωρία όσων παρανόμησαν. ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. 


 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χρονιά του Γιάννη

Ενα τσίμπημα ...μα τι τσίμπημα

Η Φωτεινή συνταξιούχος

Τα φοιτητικά καλοκαίρια

Ο γάμος της Λίνας

Η βιομηχανική πληροφορική... στο βάθος

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα

Ψάχνοντας θέμα διδακτορικού

Η μεγάλη εκδρομή στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ

Πλησιάζοντας τον στόχο