Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα

Πολλή συζήτηση γίνεται για τα προνόμια ή δικαιώματα των πλήρως εμβολιασμένων και τα κίνητρα (υπό μορφή χαρτζιλικιού), ιδιαίτερα στους νέους.

Από την μια μεριά η κυβέρνηση βιάζεται να αυξήσει το ποσοστό των εμβολιασμένων βλέποντας το τέταρτο κύμα να καταφθάνει με βεβαιότητα όπως γίνεται ήδη στην Μεγάλη Βρεττανία και την Πορτογαλία στην Δυτική Ευρώπη και στην Ρωσία στην Ανατολική. Ταυτόχρονα καίγεται να αυξηθούν τα έσοδα του τουρισμού και δέχεται οποιονδήποτε θέλει να έρθει, ευτυχώς με τυπικά καθορισμένα μέσα ελέγχου (PLF, PCR, Rapid Test, Ψηφιακό πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή νόσησης) που δημιουργούν ατελείωτες ουρές στα χερσαία σημεία διέλευσης που είναι ούτως ή άλλως περιορισμένα.

Το περσινό αποτέλεσμα του χειρισμού της τουριστικής ροής το είδαμε και το γνωρίσαμε για τα καλά τον χειμώνα και την άνοιξη. Φέτος η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική και όσον αφορά τους ντόπιους και όσον αφορά τους τουρίστες σε δύο επίπεδα. Οι εμβολιασμοί έχουν από την μια μεριά ανοσοποιήσει σημαντικό μέρος του πληθυσμού αλλά από την άλλη ο ιός έχει διασπαρεί σε μεγαλύτερο βαθμό παντού και έχει μεταλλαχθεί ώστε να κολλάει πολύ πιο εύκολα.

Η αίσθηση ότι ο εμβολιασμός προφυλάσσει από σοβαρή νόσηση έχει δημιουργήσει μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας στους εμβολιασμένους και η κυβερνητική προσπάθεια να πείσει τους ανεμβολίαστους με την παροχή προνομίων στους εμβολιασμένους επιτείνει το αίσθημα ασφάλειας με αποτέλεσμα την μείωση της προσοχής και την χαλάρωση που εύκολα επεκτείνεται και σε όσους πραγματικά κινδυνεύουν.

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το επίπεδο και την διάρκεια της ανοσίας αφού κάθε ανθρώπινος οργανισμός είναι διαφορετικός, κουβαλάει διάφορα κουσούρια είτε εκ γενετής ή επίκτητα που μπορεί να τον κάνουν ευάλωτο χωρίς να το γνωρίζει. Και το πρόβλημα για την κοινωνία επιτείνεται από το γεγονός ότι ο εμβολιασμένος γενικά δεν κινδυνεύει να νοσήσει σοβαρά αλλά μπορεί να γίνει μάλλον εύκολα ασυμπτωματικός φορέας και να διασπείρει τον ιό με αποτέλεσμα οι ανεμβολίαστοι να κινδυνεύουν και από κεί που δεν το περιμένουν.

Ετσι νομίζω ότι όλα αυτά που ακούμε για μικτούς και αμιγείς χώρους συγκέντρωσης δεν κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Εκείνο που πρέπει κατά την γνώμη μου να γίνει είναι να πεισθούν όλοι και να εμβολιασθούν αλλά και να τηρούν τα βασικά μέτρα προστασίας…. ΧΑΜ και πάλι ΧΑΜ δηλαδή Χέρια πλένουμε, Αποστάσεις κρατάμε, Μάσκες φοράμε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, ο ιός βρίσκεται παντού, μεταλλαγμένος και επικίνδυνος. Αυτά που γίνονται παντού στον πλανήτη είναι αδιάψευστος μάρτυρας.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χρονιά του Γιάννη

Ενα τσίμπημα ...μα τι τσίμπημα

Η Φωτεινή συνταξιούχος

Τα φοιτητικά καλοκαίρια

Ο γάμος της Λίνας

Η βιομηχανική πληροφορική... στο βάθος

Ψάχνοντας θέμα διδακτορικού

Η μεγάλη εκδρομή στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ

Πλησιάζοντας τον στόχο