Στην ουρά ....για 60 ευρώ

Στις αρχές Οκτωβρίου πεθαίνει η αδελφή της πεθεράς μου που ήταν άρρωστη και τις τελευταίες βδομάδες της ζωής της περνούσε δύσκολα. Κάπου τότε ο Βαγγέλης διορίζεται ως αναπληρωτής στην Ββάθμια και πάει στους Φούρνους της Ικαρίας. Παρατάει την ΑΛΜΕ και φεύγει να κυνηγήσει το όνειρο της ζωής του, μια θέση στην εκπαίδευση. Η Λίνα μόνη της στη Θάσο, ευτυχώς έχει εμάς. Για τις διακοπές της 28.10 ο Βαγγέλης φτάνει Θεσσαλονίκη αεροπορικώς από Σάμο στις 25.10 αλλά η Λίνα δεν μπορεί να βγεί από το νησί λόγω απαγορευτικού, έτσι εκείνος πάει Βέροια και κείνη μένει Θάσο. Τα έχει αυτά το νησί δυστυχώς. Αφού βγάλαμε το λάδι από τα Μαρμαρόμαντρα με τον Ηλία στις 10 Νοεμβρίου μεταφερθήκαμε στην Καβάλα για να ξεχειμωνιάσουμε. Η Λίνα μόνη στη Θάσο και κάποια σαββατοκύριακα στην Καβάλα.

Στις 20 Δεκεμβρίου παίρνουμε τον Βαγγέλη από Θεσσαλονίκη και τον πάμε Κεραμωτή. Παραμονή Χριστουγέννων φεύγουν για Βέροια, πακετάρουν όσα άφησαν πίσω και τα μεταφέρουν στη Θάσο με φορτηγό αφήνοντας το διαμέρισμα που κρατούσαν εκεί. Οι διακοπές περνάνε με την Λίνα και τον Βαγγέλη να πηγαινοέρχονται στη Θάσο αλλά πριν τα Φώτα πίσω στους Φούρνους.

Οι νέες εκλογές μετά την απόσυρση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ήταν στις 25 Ιανουαρίου οπότε ο Βαγγέλης πήρε άδεια από τις 20 και πήγε στη Θάσο ενώ στις εκλογές πήγε στη Βέροια να ψηφίσει και επέστρεψε για να ξαναφύγει στις 27 πίσω στους Φούρνους.

Οι εκλογές έφεραν τους «αυτοαπατημένους» στην εξουσία και είδαμε τον «ανεξάρτητο έλληνα» Καμένο με τις στρατιωτικές στολές  να συνεργάζεται αρμονικότατα με τον «αριστερό ριζοσπάστη» Τσίπρα για να καταργήσουν το μνημόνιο του Σαμαρά και του Βενιζέλου που καταποντίστηκαν λόγω των άγριων πολιτικών λιτότητας που ακολούθησαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρακτικά απορρόφησε άλλο ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μαζί με το Ποτάμι που τσίμπησε κάτι και από την ΝΔ αλλά η ΧΑ ήταν τρίτο κόμμα με την ΔΗΜΑΡ να μην κατεβαίνει αυτόνομη αλλά συνεργαζόμενη με το ΠΑΣΟΚ στην ΔΗΣΥ και τους άλλους να αγωνίζονται να μπούν στη Βουλή. Ο ΓΑΠ που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν κατάφερε να μπεί στην Βουλή πληρώνοντας το αντίτιμο του πρώτου μνημονίου. Ο τουρισμός φαινόταν να πηγαίνει κατά διαβόλου με όσα άκουγαν οι ευρωπαίοι από το δίδυμο Τσίπρα-Καμένου και τον υπουργό τους του «λιτού βίου» αλλά οι έλληνες που χόρτασαν με τα δανεικά της τελευταίας 30ετίας πίστευαν, και πολλοί ακόμα πιστεύουν, ότι μας έσωσε με το τρίτο μνημόνιο και γι’ αυτό τον ξαναψήφισαν τον επόμενο Σεπτέμβριο ώστε να το εφαρμόσει σωστά και αποτελεσματικά για να μας βγάλει από τα μνημόνια μετά το δικό του φυσικά.

Το επόμενο διάστημα πέρασε χωρίς τίποτα ιδιαίτερο με την Λίνα να πηγαινοέρχεται όταν ο καιρός το επέτρεπε και τον Βαγγέλη να μας επισκέπτεται μια δυό φορές μέχρι το Πάσχα. Τα περισσότερα απογεύματα κάνω παρέα στην θεία Αλεξάνδρα όποτε δεν μας έρχεται για φαγητό. Κάπου στα τέλη Μαρτίου μας αφήνει και ο θείος Ζαρίφης στον Πρίνο και πηγαίνει η Φωτεινή στην κηδεία του. Το Πάσχα ήταν νωρίς τον Απρίλη, ο Βαγγέλης με την Λίνα μεταξύ Βέροιας, Καβάλας και Θάσου. Στην Θάσο επιστρέψαμε αργά στις 7.5 γιατί φέτος οι ολλανδοί ήρθαν αργότερα στις 13.5. Πολύ λίγες κρατήσεις στην αρχή της περιόδου και μεγάλη ανησυχία από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το τρίτο μνημόνιο.

Κάπου εκεί τα σπάει ο Τσίπρας με τους Ευρωπαίους και αποφασίζει να κάνει δημοψήφισμα επιβάλλοντας κλείσιμο των τραπεζών γιατί τα λεφτά που έμειναν εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού από τις τράπεζες και η ΕΚΤ δεν στέλνει πιά λεφτά με τα αεροπλάνα. Τεράστιες ουρές στα ΑΤΜ στις τράπεζες …για 60 ευρώ. Το δημοψήφισμα δίνει πάνω από 60% στους Τσίπρα-Καμμένο-Μιχαλολιάκο-Κουτσούμπα που το στήριξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και οι Ευρωπαίοι το βλέπουν σαν εντολή να πάρουμε των ομματιών μας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Γλυτώνουμε την κλωτσιά επειδή η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία που θα ακολουθούσαν ήταν πολύ μεγάλες για να τις διώξουν κι αυτές. Εκεί πάνω υποθηκεύουμε τα πάντα για 100 χρόνια, ότι έχουμε και δεν έχουμε, για να μας σώσουν πάλι οι Ευρωπαίοι με τα δανεικά του τρίτου μνημονίου των Τσιπροκαμμένων. Ο Τσίπρας καταφέρνει και τους άλλους να το ψηφίσουν στη Βουλή και στο καπάκι προκηρύσσει νέες εκλογές με σύνθημα «η αυτοί ή εμείς». Οι έλληνες απαυδισμένοι από τα μνημόνια και τις περικοπές των προηγούμενων τον πιστεύουν (γιατί ακόμα δεν είχαν υποστεί και το δικό του μνημόνιο) και πάλι γιατί δεν το δοκίμασαν ακόμα το δικό του μνημόνιο.

Μετά την υπογραφή και ψήφιση του τρίτου μνημονίου ο τουρισμός ανακάμπτει, οι τουρίστες δεν έχουν περιορισμούς στις αναλήψεις και τις κάρτες σε αντίθεση με τους έλληνες, και έτσι σιγά σιγά αποκαθίσταται η ισορροπία και τα δωμάτια γεμίζουν στα ξενοδοχεία. Ο ήλιος της Ελλάδας και η ανάκαμψη των οικονομιών της Ευρώπης στέλνει καραβάνια τουριστών στην πατρίδα μας.

Οι Σέρβοι καλύπτουν τις τρύπες των ολλανδών και οι ρουμάνοι δεν αφήνουν καθόλου κενά με αποτέλεσμα το σύνολο να είναι σαφώς ικανοποιητικό από τον Ιούλιο και μετά. Οι ολλανδοί αλλάζουν τοπικό πράκτορα και τους δίνουμε μόνο τα μισά διαμερίσματα ενώ τα άλλα μισά περνάνε σε σκανδιναβούς που έχει ο παλιός πράκτορας. Ετσι η επόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη γιατί είμαστε άγνωστοι στην αγορά αυτή και πάντα κάθε αρχή είναι δύσκολη.


Στην ουρά για 60 ευρώ κάθε μέρα!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χρονιά του Γιάννη

Ενα τσίμπημα ...μα τι τσίμπημα

Τα φοιτητικά καλοκαίρια

Η Φωτεινή συνταξιούχος

Η βιομηχανική πληροφορική... στο βάθος

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα

Ο γάμος της Λίνας

Μια όψη της φοιτητικής ζωής στην Πάτρα του 1969-70

Η Βάλτα του Πρίνου με τον φακό του Δημητράκη Παπάνθιμου

Η οικογένεια του προ-παππού μου Ιωάννη Παπανθίμου