Neapolis ...από το DOS στα Windows

Η πρώτη προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα τμήμα του πακέτου κάτω από τα Windows έγινε το 1995 με την πρώτη πτυχιακή εργασία ξένου σπουδαστή, του Jumi από το San Sebastian, με την χρησιμοποίηση της πρώτης έκδοσης της Visual Basic για να ανακατασκευασθεί το τμήμα της επεξεργασίας αποτελεσμάτων που ήταν κοινό για όλα τα εξομοιούμενα συστήματα. Ηταν εξαιρετική δουλειά που χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αυτούσια στην έκδοση 4.

Η δεύτερη προσπάθεια αφορούσε την εισαγωγή menu για το τμήμα της εξομοίωσης αλλά ακόμα σε DOS με την επόμενη πτυχιακή εργασία ξένου σπουδαστή, του ψηλού Edwin από το Groningen που οδήγησε στην ενδιάμεση έκδοση 3 που εμφανίστηκε τον Μάϊο του 1997.

Το πρωτότυπο της έκδοσης 4.0 εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 1997 με την ανάπτυξη του πρωτοτύπου για τον τριφασικό επαγωγικό κινητήρα από τον σπουδαστή Jon από το San Sebastian. Μετά από δύο σχεδόν χρόνια προέκυψε η έκδοση 4.1 που κάλυπτε και τις είκοσι έξι ομάδες συσκευών του αντικειμένου του πακέτου αφού δούλεψαν πολλοί κυρίως ξένοι σπουδαστές και εγώ πήρα και σύνθεσα τις δουλειές τους. Από μια εργασία σε συνέδριο του 2000 στο San Sebastian που παρουσίασε ο φίλος μου Angel είναι και οι ενδεικτικές οθόνες που ακολουθούν. Η συγκεκριμένη έκδοση ήταν η τελευταία που εμφανίστηκε σε εργασίες συνεδρίων κυρίως. Στην συνέχεια έμπλεξα άσχημα με το τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής και η διοίκησή του έφαγε αρκετά χρόνια από την χρήσιμη ζωή μου αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Παρά το ότι δεν εγκατέλειψα ούτε το πακέτο ούτε τους σπουδαστές αλλά και ούτε τις δραστηριότητες διεθνών σχέσεων μέχρι το 2005 δεν ασχολήθηκα περισσότερο με την δημοσίευση εργασιών. Τόσο η κούραση όσο και η ηλικία όσο και τα προβλήματα υγείας αλλά και η ενεργός ενασχόληση με τον τουρισμό τα καλοκαίρια μετά το 2000 δεν μου άφηναν χρόνο για τις δραστηριότητες των παλιών καλών χρόνων. Πιστεύω όμως ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα ήταν η προσωπική απογοήτευση από την αδυναμία μέσα σε όλα να ακολουθήσω τις εξελίξεις των γλωσσών προγραμματισμού και να τρέχω κοντά στα εξήντα με την ταχύτητά τους. Αδύνατο να ακολουθήσεις τους ινδούς και τους κινέζους χωρίς υποδομές… ήταν πέρα από τις δυνατότητές μου. Ετσι έμεινα στα καθιεωρωμένα μέχρι να τα παρατήσω μόλις συμπλήρωσα την 35ετία και μόνο τώρα που δεν έχω πώς να περάσω την ώρα μου κλεισμένος στο καβούκι μου τα θυμήθηκα. Φυσικά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Εχει και συνέχεια


 Η εισαγωγική οθόνη του πακέτου για την έκδοση 4.1

 

Η οθόνη επιλογής παραμέτρων του 3φ επαγωγικού κινητήρα.

Η οθόνη κυματομορφών εξομοίωσης

 

Η επανασχεδίαση κυματομορφών σε χρονικό παράθυρο.

 


Η οθόνη σχεδίασης πλάτους αρμονικών συνιστωσών

 

Η οθόνη καμπύλης απόδοσης ταχύτητας ροπής φορτίου

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χρονιά του Γιάννη

Ενα τσίμπημα ...μα τι τσίμπημα

Η Φωτεινή συνταξιούχος

Τα φοιτητικά καλοκαίρια

Ο γάμος της Λίνας

Η βιομηχανική πληροφορική... στο βάθος

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα

Ψάχνοντας θέμα διδακτορικού

Η μεγάλη εκδρομή στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ

Πλησιάζοντας τον στόχο